Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Шана ветеранам! (Новоодеська ЦБС): обласна молодіжна акція “Ми пам'ятаємо!”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Шана ветеранам!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 травня в читальному залі Новоодеської ЦРБ відбувся музично-літературний вечір «Тихі зорі вічної пам’яті». В ньому взяли участь учні старших класів загальноосвітньої школи №2 м. Нова Одеса. Слова вдячності переможцям у Великій Вітчизняній війні висловили ведучі заходу Мосензова Н.М. та Бутенко А.М., бібліотекарі ЦРБ та ДРБ.

Захід супроводжувався електронною презентацією «Літопис великої війни». Для учасників заходу оформлено книжкову виставку «Зорі вічної пам’яті», де представлені видання з історії Великої вітчизняної війни, фотоальбоми, документи тієї епохи. Також демонструвались матеріали про діяльність Товариства Червоного хреста під час війни та матеріали про бойовий шлях медсестер-фронтовичок, жительок нашого міста.

Всіх присутніх зацікавили зібрані в ході молодіжної акції «Ми пам’ятаємо!» документи: пошукові роботи «Алеї героїв», що розповідає про наших земляків – Героїв Радянського Союзу; плакати, вітальні листівки; фронтові листи-трикутники.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про пошукову роботу молоді в рамках конкурсу “Алея героїв” розповідає велика стаття А. Давтян “Пам'ять священна”, надрукована в №18 Новоодеського віснику: «Пам'ятаймо минуле заради майбутнього». Під таким гаслом розпочався урок Пам'яті 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні у актовій залі Новоодеського професійного аграрного ліцею. Урок був відведений до естафети Пам'яті Великої Вітчизняної війни серед професійно-технічних закладів області.

На урок були запрошені інспектори відділу ПТО управління освіти  і науки облдержадміністрації Н.Б. Баранова, Н.В. Тітченко, заступник голови районной ради М.В. Джупінін, представники райдержадміністрації, відділу освіти райдержадміністрації та центральної районної бібліотеки. З ветеранів був запрошений Петро Герасимович Коваленко, капітан Радянської Армії, кавалер ордена Вітчизняної війни І ступеня.

Студенти професійного аграрного ліцею продемонстрували свою копітку наукового-пошукову роботу, яка була проведена разом із працівниками районного краєзнавчого музею та цетральної районної бібліотеки. Це велика кількість опрацьованих історичних праць, спогадів, використання ресурсів Інтернет, спілкування з ветеранами війни, дітьми війни. Ці зібрані матеріали учасники пошукової групи відобразили у презентації «Новоодещина в Великій Вітчизняній війні...


Така робота, звичайно, заслуговує на повагу, шану та свідчить про те, що викладачі цього закладу зуміли передати усю суть та значення  тих часів, прищепили любов до своєї історії та Батьківщини. З їхніх вуст лунали вірші та пісні, які були написані від болю та втрати близьких.

Після закінчення уроку Пам'яті 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні із актового залу була винесена Гірлянда Слави і направлена до Кургану Слави».

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.