Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Вишиванку одягаємо — Україну прославляємо (Баштанська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

“Вишиванку одягаємо — Україну прославляємо” — під такою назвою 16 травня в Баштанській центральній районній бібліотеці відбулася акція з нагоди Всесвітнього дня вишиванки. Цього дня працівники книгозбірні прийшли на роботу у барвистих, яскравих вишиванках. Ганок бібліотеки був святково прикрашений в українському стилі. Створювали атмосферу гарного настрою чудові українські пісні про вишиванку, які звучали з динаміків.

Розпочалася акція вранці біля бібліотеки святковим флешмобом, під час якого бібліотекарі вітали перехожих зі святом та дарували буклети з інформацією про День вишиванки, виготовлені у формі вишитої сорочки, та календарики з привітаннями. На порозі бібліотеки працювала дошка побажань «Що для мене вишиванка», на якій всі охочі висловлювали свої думки.

Бібліотекарі пройшли по закладам міста та привітали всіх із святом. Саме в цей день бібліотека організувала відеопроект «Вишиванка у моєму серці», під час якого кожний учасник прочитав на камеру по одному стовпчику вірша Лесі Вознюк про мамину вишиванку. Незабаром відеоролик з цим віршем, який читають різні люди, буде викладено в Інтернет. В бібліотечному проекті взяли участь начальник відділу розвитку культури Баштанської міськради Березовська С. В., директор краєзнавчого музею Требух О. О., завідувач художньо-естетичним відділом Будинку дитячої та юнацької творчості Ракітіна Н. М., журналіст газети «Голос Баштанщини» Курочкіна Л. П, директор міського будинку культури Крамаренко О. Б., директор дитячої музичної школи Сушицький О. М.

В рамках акції було оформлено книжково-ілюстративну виставку «Вишиванка – український оберіг». На виставці були представлені бібліотечні видання, з яких можна дізнатися про історію виникнення свята вишиванки, ознайомитися з історією національного вбрання українців, символами у вишивках та їх значенням. Прикрашали книжкову експозицію барвисті українські рушники баштанської майстрині-вишивальниці О. О. Іванової.

А на абонементі в цей день користувачів обслуговував давній друг бібліотеки, учасник всіх патріотичних заходів, що тут проводяться, захисник України Віктор Чернов. Одягнений у гарну вишиту сорочку, разом із дружиною Ларисою, вони ідеально вписалися в святковий інтер’єр бібліотеки. А користувачі були у захваті від нового «бібліотекаря», що пропонував їм обов’язково прочитати книжки про українську вишиванку.

У гарній вишиванці завітала до бібліотеки і баштанська письменниця Оксана Смола, яка залишила на дошці побажань свої власні думки про вишиванку та її роль у формуванні української автентичності.

Також з піднесеним святковим настроєм, в гарному вбранні цього дня відвідала бібліотеку активна користувачка Наталія Хижняк. До речі, вона ще й гарно в’яже, вишиває, оздоблює свій одяг. Переглянувши видання книжкової виставки, в Наталії Вікторівни з’явилось бажання оздобити свій одяг українським орнаментом.

Вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось у вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід. Пам’ятаймо про це та долучаймось до невичерпної скарбниці українського мистецтва.


 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.