Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

911 - Право на медичне обслуговування

Повний перелік безоплатних послуг — в додатках до наказу №504 МОЗ України від 19.03.2018 (із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства охорони здоров'я № 2593 від 11.11.2020).

Безоплатні послуги у вашого лікаря, на які ви маєте право:

- спостереження за здоров'ям пацієнта та лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь, патологічних станів,

- динамічне спостереження за пацієнтами із діагностованими хронічними захворюваннями (супровід пацієнтів із хронічними захворюваннями та станами — гіпертонічна хвороба та інші серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, ВІЛ, туберкульоз, рак молочної залози, колоректальний рак, рак передміхурової залози), що включає комплекс діагностичних та лікувальних втручань,

- направлення відповідно до медичних показань пацієнтів, які не потребують екстреної медичної допомоги, для надання їм вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги,

- рецепти на ліки, у тому числі за програмою «Доступні ліки» (Для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою, цукровим  діабетом. До списку ліків, які можна отримати за програмою, включено 264 лікарських засобів, 85 з яких можна отримати безоплатно, інші — з незначною доплатою. Перелік лікарських засобів, що включені до Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації станом на 01 жовтня 2021 року, затверджено наказом Міністерства охорони здоров'я України від 27 вересня 2021 року № 2077),

- 8 базових лабораторних та інструментальних діагностичних досліджень (загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою, глюкоза крові, загальний холестерин, загальний аналіз сечі, швидкі тести на вагітність, тропоніни, ВІЛ, вірусні гепатити, SARS-CoV-2, вимірювання артеріального тиску, електрокардіограма, вимірювання ваги, зросту, окружності талії),

- вакцинація за календарем щеплення,

- надання окремих послуг паліативної допомоги пацієнтам усіх вікових категорій, знеболення,

- призначення лікарських засобів та медичних виробів, технічних засобів медичної реабілітації з оформленням відповідних документів згідно з вимогами законодавства,
- видачі лікарняних й інших довідок,

- взяття біоматеріалів і медичні втручання.

Ви можете звернутися за консультацією або скаргою до контакт-центру НСЗУ здоров’я за номером 16-77.

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner

Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.