Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Виховання казкою: “П'ятеро з одного стручка”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

11 лютого завідуюча науково-методичним відділом ОБЮ Ія Валеріївна Отверченко провела тренінг “Виховання казкою: я пізнаю себе” для співробітників Миколаївського державного комплексу соціальної реабілітації дітей-інвалідів, основна мета якого — навчання ситуативним моделям поведінки на прикладі казки Г.-Х. Андерсена “П'ятеро з одного стручка”.


Спочатку Ія Валеріївна запропонувала кожному учаснику тренінгу розповісти про себе і назвати тільки йому притаманні риси характеру. Далі, прослухавши аудіозапис казки “П'ятеро з одного стручка”, група обговорювала та аналізувала моделі поведінки людей в різноманітних життєвих ситуаціях. В образі горошин Г.-Х. Андерсен передав глибоке внутрішнє життя своєї героїні. Розмірковуючи про свої бажання та мету в житті, горошина питає: “Чого я хочу?”, “Яке моє призначення?”. Так само й кожна людина рано чи пізно ставить собі ці найголовніші філософські питання.

Учасникам тренінгу були запропоновані вправи на підтримку іншої людини, найбільше з яких сподобалась вправа “Коло життя”. Всі учасники отримали персональне “коло життя”, одразу виявивши прогалини у власному життєвому просторі. Ці знання допоможуть кожному зрозуміли, на які саме аспекти в житті (робота, сім'я, друзі, здоров'я, хобі, матеріальні статки, відпочинок, самоосвіта) треба звернути увагу.

Підводячи підсумок тренінгу, учасники назвали головну думку казки “П'ятеро з одного стручка” та головну мету в житті кожної людини — щастя. Щастя в тому, щоб дарувати людям надію та радість. Всі погодились, що казкотерапія є одним з найцікавіших напрямків практичної психології.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.