Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Skype-семінар “Відкрита кафедра” з бібліотекарями Веселинівської ЦБС

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

27 березня відбувся черговий Skype-семінар “Відкрита кафедра” за участю співробітників науково-методичного відділу Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва та бібліотекарів Веселинівської ЦБС. Семінар був присвячений одразу двом актуальним темам: “Інноваційний пошук — основа розвитку бібліотек” та “Волонтерство як світогляд. Волонтерство в бібліотеці”. До участі у обговоренні були запрошені гості: представник “Центру волонтерів Миколаєва” Яніна Ковальчук і очільник Веселинівської волонтерської організації Микола Климчук.

alt
Починаючи розгляд першого питання Skype-семінару, слово взяла директор Веселинівської ЦБС С. В. Левченко, доповідь якої була присвячена інноваційній бібліотечній роботі. Завідуюча методико-бібліографічним відділом центральної районної бібліотеки Л. Т. Токар провела міні-консультацію, розкривши саме поняття інновацій та детально зупинившись на інноваційній діяльності сучасних бібліотек. Завідуюча науково-методичним відділом МОБЮ І. В. Отверченко консультувала колег щодо основної мети впровадження інновацій у роботу бібліотек та бібліотекарів, наголосивши на необхідності обміну професійним досвідом.

Друга частина обговорення традиційно стосувалася волонтерського руху. М. Климчук розповів про створення очолюваної ним волонтерської організації в смт. Веселинове, проведену роботу (благодійні акції, концерти, збір медикаментів для поранених), потреби та проблеми волонтерів.

Я. Ковальчук поділилася досвідом роботи миколаївських волонтерів з бійцями, що служать у Широкому Лані Веселинівського району. Вона надала інформацію про нагальні потреби військовослужбовців.

 

alt

Про волонтерську роботу як районної, так і сільських бібліотек розповіла завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Л. М. Гордон: акцію “Доброта”, ярмарки, заходи по збору коштів. Бібліотекарі Катеринівської, Новокатеринівської, Новосвітлівської б/ф разом з юними користувачами власноруч виготовляли ляльки-мотанки, обереги, малювали малюнки для воїнів АТО. Дорослі члени громади збирали продукти, медикаменти, гроші.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.