Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Семінар-тренінг для бібліотекарів системи профтехосвіти за темою “Бібліотека — молодіжний інформаційно-консультаційний центр”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

19 листопада 2015 року на базі ДНЗ “Вище професійне училище №7 м. Миколаїв” пройшов семінар-тренінг для бібліотечних фахівців системи професійно-технічної освіти “Бібліотека — молодіжний інформаційно-консультаційний центр” в рамках циклу семінарів “Фахівець: креативність, компетентність, інноваційність”, що організуються Миколаївською обласною бібліотекою для юнацтва і мають на меті надання методичної та практичної допомоги бібліотекарям, працюючим з юнацтвом.


Учасниками семінару були бібліотекарі Миколаївського вищого професійного училища суднобудування, ДНЗ “Южноукраїнський професійний ліцей”, Миколаївського професійного суднобудівного ліцею імені Героя Радянського Союзу В. О. Гречишникова, ДНЗ “Баштанський професійний ліцей”, Миколаївського професійного промислового ліцею, Миколаївського професійного ліцею, Новоодеського професійного аграрного ліцею, Братського професійно-технічного училища №17, Вознесенського професійного ліцею, Вищого професійного училища №21 м. Миколаєва, Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг, Надбузького професійного аграрного ліцею, Вознесенського професійного аграрного ліцею, Професійно-технічного училища №33, Снігурівського професійного ліцею, Березнегуватського професійного ліцею, Маринівського професійного аграрного ліцею, Кривоозерського професійного аграрного ліцею, Арбузинського професійного аграрного ліцею, Єланецького професійного аграрного ліцею, Казанківського професійного аграрного ліцею, Професійно-технічного училища №42, ДНЗ “Первомайський професійний промисловий ліцей”, Миколаївського вищого професійного училища технологій та дизайну.

З вітальним словом до учасників семінару звернулася методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївської області Т. О. Михайлюк. Вона наголосила на актуальності питань семінару та побажала плідної роботи.

Завідуюча науково-методичним відділом Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва І. В. Отверченко у своєму виступі зазначила, що бібліотеки, які працюють з молоддю, зараз перебувають у процесі фундаментальних змін, трансформуючись з книгозбірень в інформаційні, культурно-освітні центри для молоді. Їхня місія сьогодні — всебічний розвиток юної особистості і створення умов для її соціалізації.

І. О. Каніщева, бібліотекар Вищого професійного училища технологій та дизайну, приділила увагу нормативно-правовому забезпеченню використання інформаційно-комунікаційних технологій у бібліотечній справі та стратегії розвитку бібліотек.

Про історію потужного соціально-суспільного руху — волонтерства — в світі, а також особливості його виникнення та розвитку в Україні розповіла Н. В. Драгуновська, методист науково-методичного відділу МОБЮ. Питання, які піднімалися під час виступу, стосувалися також проблем виховання бібліотечними засобами юних патріотів та торкалися ролі сучасної української літератури в патріотичному вихованні молоді, волонтерської діяльності як дієвого інструменту удосконалення суспільства, відображення патріотизму молодих людей через призму соціологічних досліджень.

До нових можливостей бібліотек у роботі з юнацтвом увагу присутніх привернула І. В. Отверченко. Вона презентувала одну з цікавих та дієвих форм роботи з молоддю — психологічно-виховний тренінг з казкотерапії. Про сучасні інноваційні форми роботи, методичну допомогу в постійному вдосконаленні бібліотечних форм обслуговування користувачів, що надає бібліотека для юнацтва, розповіла Н. В. Драгуновська.

Всі учасники семінару відзначили актуальність розглянутих питань, великий обсяг цікавої та корисної інформації, доступність і чіткість викладу. І. В. Отверченко і Т. О. Михайлюк підвели підвели підсумки роботи семінару та намітили нові напрямки спільної роботи.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.