Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Welcome to Westminster!!!

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

Ось і сплинув час участі нашої бібліотеки у проекті Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації “Display-кросинг”. 28 лютого естафетну паличку підхопили колеги з Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва та Центральної публічної бібліотеки м. Комсомольська. Бажаємо їм натхнення та успіхів у реалізації всього задуманого. Good luck, dear colleagues! “Книжковому Біг-Бену” жити і процвітати на теренах українських бібліотек ще до грудня, а ми згадаємо, як це було у МОБЮ.


Весь час, з моменту відкриття виставки і до сьогодні (адже “Книжковий Біг-Бен” ще продовжує тішити відвідувачів бібліотеки та й самих творців — бібліотекарів), хол Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва нагадує найжвавішу вулицю Вестмінстера. Читацькі струмочки, що часом переходять у справжній потік, омивають наш “Книжковий Біг-Бен”. Кількість селфі а ля “Я на Оксфорд Стріт!”, зроблених на фоні інсталяції, б'є всі рекорди. Виставку оцінили навіть з професійної точки зору: наші майбутні колеги, студенти Миколаївської філії КНУКіМ, не приховували свого захоплення розмахом, польотом фантазії, творчим підходом співробітників ОБЮ при створенні “Книжкового Біг-Бену”.

25 лютого було оголошено Днем літературних героїв. Справжнім сюрпризом для відвідувачів стала поява міс Марпл та Мері Поппінс. До компанії цих вишуканих леді приєдналися англійський парубійко Олівер, який носить одяг виключно з британською символікою і настільки захоплюється кінним спортом, що постійно ходить в “жокейці”, та учениця Вестмінстерської школи Амалія. Дівчинка дуже поспішала на заняття (суворі правила приватних англійських шкіл!), однак встигла сфотографуватися на фоні лондонського даблдекера. Поява таємничої дами, прихильниці детективів Агати Крісті, заінтригувала всіх. Але вона зникла так само таємниче, як і з'явилася...

Наступного дня ми побудували свій розпорядок дня як і мільйони британців —  від чаювання до чаювання. Ранок в ОБЮ почався з міцного “English Breakfast” — напою, що бадьорить і здатний збудити навіть дуже сонну людину. Не обійшлося без чашки чаю і під час ланчу. Перерва на чай (tea break) в середині робочого дня виявилася для нашого колективу просто життєво необхідною. О 5-й годині вечора, в знаменитий five o’clock, ми насолоджувалися чаєм “English Afternoon”, щедро присмачуючи його українським молоком.

Користуючись нагодою висловлюємо свою шану і захоплення королевою Великобританії Вікторією, яка остаточно закріпила позиції чаю та серйозно вплинула на сучасний чайний етикет. Нагадаємо, що відразу після коронації у 1837 році 18-річна королева попросила чашку чаю і свіжий номер “The Тimes”.

Продовженням і доповненням “британської” тематики став день пізнавальних витівок «Learn and play in English», всі учасники якого вдосконалили свою англійську, а деякі, особливо ініціативні і творчі, перевтілилися в лондонських школярів: чекаючи на зупинці даблдекер, гортали книжки улюблених англійських авторів та дзвонили з червоної телефонної будки, яку, до речі, нині називають «британською культурною іконою».

Маємо надію, що нашим відвідувачам сподобався “Книжковий Біг-Бен” і та “британська” атмосфера, яку ми намагалися для них створити. Нам сподобалося все.

P.S. “Книжковий Біг-Бен” в обласній бібліотеці для юнацтва ще діє. Welcome to Westminster!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.