Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Літературний вечір до 110-річчя Івана Багряного

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

6 жовтня бібліотекарі відділу краєзнавства та соціокультурної діяльності провели для учнів ВПУ №21 літературний вечір “На Україну повернусь” в рамках бібліотечної програми популяризації українського літературознавства “Барви українського слова”. Своїм життям Іван Павлович (справжнє прізвище Лозов'ягін) довів, як багато може зробити навіть одна людина, одержима відданістю рідному народові, Батьківщині.

110 років тому, 2 жовтня 1906 року в м. Охтирка Сумської (колишньої Полтавської) області народився хлопчик Іванко, який ще юнаком, у 23 роки, поставив собі мету: “Ходи тільки по лінії найбільшого опору — і ти пізнаєш світ”. І незважаючи на випробування, які випали на його долю, письменник залишився вірним своїй клятві: “Я мушу працювати для української культури... Я — український письменник”.

Ведучі наголосили, що за романи “Сад Гетсиманський” і “Тигролови” письменник одержав Державну премію України імені Тараса Шевченка, але, на жаль, посмертно. Особливий інтерес у присутніх викликали світлини, які відтворили різні сторони життя Івана Багряного та репродукція його картини “Охтирський Покровський собор”. Бібліотекарі зачитали дитячі вірші “Колискова”, “Телефон”, уривки з поеми “Скелька”, познайомили з книжковою виставкою “Голгофа Івана Багряного”, провели вікторину “Вічний бунтар”.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner

Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.