Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Шістдесят хвилин поезії Леоніда Ржепецького

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

8 лютого в обласній бібліотеці для юнацтва свою нову збірку поезій “Світанок опівночі” презентував Леонід Ржепецький — історик, педагог, козацький полковник. Цей захід став черговим в циклі літературних вечорів “Народжене в Прибужжі слово”.
Шістдесят хвилин поезії Леоніда Ржепецького


Бібліотекар Андрій Алієв представив шанованого гостя учням Миколаївського професійного суднобудівного ліцею. Писати вірші Леонід почав ще в шкільні роки. Нині на рахунку автора більше 30 книг різного жанру, зокрема сім поетичних збірок. За поетичний взірець Л. Ржепецький бере техніки Ліни Костенко та Бориса Олійника, з великою повагою ставиться до творчості миколаївських поетів.

Презентована збірка “Світанок опівночі” складається з двох розділів: “Албанські мотиви” і “Сповідь перед собою”. Перший розділ присвячений подорожі автора балканськими країнами, їх легендам та мальовничим краєвидам. Вірші сповнені історичних паралелей — Леонід порівнює албанського вожака антиосманського повстання Скандербега з козацькими очільниками визвольної війни за українську незалежність, а стародавню Крую — з величною Троєю. Тематика лірики, що ввійшла до другого розділу, різноманітна: автор пише про рідне село Щуцьке на Доманівщині, жартівливо характеризує перших людей — Адама та Єву, з вдячністю згадує найкращих друзів, з болем в серці констатує стан кораблебудування у місті. Чимало гірких, але життєстверджуючих віршів присвячено автором подіям на сході України, зокрема бою за Савур-могилу. Найбільш зворушливу реакцію юнаків викликала “Нова Енеїда або боєць АТО з позивним “від діда”.

Присутній на заході студентський товариш Леоніда Ржепецького — доцент, кандидат історичних наук МНУ ім. В. О. Сухомлинського Олександр Хаєцький,  присвятив йому власний сонет з побажаннями.

Директор бібліотеки Наталія Ткаченко подарувала авторові буклет і календар, присвячені 40-річчю МОБЮ, та побажала творчого натхнення. В свою чергу Леонід Андрійович подарував бібліотеці збірку “Срібні роси”, на яку з нетерпінням чекали поціновувачі його таланту.

Зустріч завершилася спільним фото та автограф-сесією.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.