Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Революція гідності — шлях до свободи

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

21 листопада в Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва пройшов урок історії “Один день — дві революції”, присвячений Дню гідності та свободи. Бібліотекар відділу соціокультурної діяльності молоді Марина Улановська  зазначила, що саме в листопаді 2004 і 2013 років в Україні відбулися знакові для подальшого розвитку події: два Майдани, дві Революції за участю тисяч громадян, що боролися за свої конституційні права і скористалися своїм конституційним правом здійснювати владу безпосередньо: “Єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо...”, стаття 5 Конституції України.

2004 рік, 22 листопада. Помаранчева революція — низка протестів, мітингів, страйків, інших актів громадянської непокори — відбулася після оголошення Центральною виборчою комісією попередніх результатів президентських виборів як реакція на масові фальсифікації, що вплинули на результат виборів. За статтею 3 Конституції України “Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави”. В даному випадку держава порушила одне із основних прав громадян — виборче право, право вільно обирати. І народ на Майдані переміг: Верховний суд був змушений призначити повторний другий тур президентських виборів, не передбачений прямо законодавством.

2013 рік, 21 листопада. Євромайдан — низка протестів, мітингів, інших актів спротиву — відбулася після відмови Уряду Миколи Азарова підписати угоду про Євроінтеграцію України як реакція на ігнорування владою європейського вибору народу України, узурпацію влади, порушення верховенства права, обмеження свобод. Революція Гідності, яка почалася з Євромайдану, не тільки сколихнула країну хвилею нечуваного єднання, а й показала важливість національної ідеї, стала поштовхом до небувалого зростання патріотизму і волонтерства.

Юнаки переглянули документальні кадри подій на Майдані, фотопрезентацію  донецького фотографа Анатолія Спиці “Гаряча мить історії”, яка закарбувала Майдан у Києві у січні 2014 року. Марина наголосила, що і зараз за нашу свободу, свободу країни, свободу кожного громадянина триває боротьба, і перемога залежить від кожного з нас. Високу ціну заплатила Україна за свій європейський вибір, за демократичні свободи на Майдані і продовжує платити і сьогодні у війні на Донбасі. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні та героїв, що загинули на сході України.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.