Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Святий Миколай на вулицях Миколаєва

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

19 грудня, в світе свято Миколая, обласна бібліотека для юнацтва вітала гостей — студентів Миколаївського коледжу економіки та харчових технологій, щоб  разом віртуально мандрувати і вертепувати.

Краєзнавчу інтерактивну екскурсію “Святий Миколай на вулицях Миколаєва” провела провідна бібліотекарка Оксана Криловська. Вітаючи молодь зі святом, вона зауважила, що миколаївці дуже шанують захисника і покровителя рідного міста — Святого Миколая. Початок історії міста при гирлі Інгулу пов’язаний саме зі Святителем Миколаєм. В грудні 1788 року в день Святого Миколая Мирлікійського відбувся переможний штурм турецької фортеці Ачи-Кале (сучасний Очаків) російськими військами. На честь цієї події Миколаїв і отримав свою назву. “Святим Миколаєм” іменувався первісток миколаївських корабелів — красень-фрегат, макет якого можна побачити в Дитячому містечку “Казка”, на шпилі адміністративної будівлі Суднобудівного заводу (колись — Адміралтейства), Флотському бульварі — на стелі з чорного лабрадориту, на пам’ятнику корабелам і флотоводцям — макет корабля тримає в руці Михайло Фалєєв.


 

 


Бібліотекарка зазначила, що в історії міста і краю чимало видатних чоловіків на ім’я Микола. Це і засновник миколаївського зоопарку Микола Леонтович, і  славнозвісна родина Аркасів, і людина-легенда Микола Рябошапка.


 

Студенти згадали, які історичні та архітектурні пам’ятки названі на честь святого: Свято-Нікольський храм, каплиця Святого Миколая, пам’ятник, встановлений на його честь у Каштановому сквері.



Такі розумні та чемні хлопці й дівчатка, звичайно ж, не могли залишитися без подарунків від Святого Миколая! Солодощі їм уповноважені були передати бібліотекарки сектору медіа-освіти і творчості молоді Марина Гусак і Анна Кондрацька, але за умови: цукерка — за правильну відповідь. Молодь завзято взялася відповідати на запитання онлайн-гри, спустошуючи імпровізовану торбинку з “миколайчиками”.

Святий отче, Миколай!
Мою хату не минай!
Подаруй мені потіху
І торбину, повну сміху,
І здоров'я для родини,
Красну долю для Вкраїни!

Всіх зі святом!


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.