Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Збірка віршів Богдани Казанжи презентована в Молодіжному просторі

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

31 січня в Молодіжному просторі обласної бібліотеки для юнацтва на першому в цьому році літературному вечорі з циклу “Народжене в Прибужжі слово” Богдана Казанжи презентувала свою збірку віршів “Рассвет в ночном небе”.

Більше години поезії, музики, щирого спілкування, обміну думками та позитивними емоціями, незабутні враження від творчості та власне самої Богдани чекали на студентів Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв.

Спочатку, як і належить, познайомилися. Богдана — вчителька за професією, особистість багатогранна і творча. Вона пише вірші, музику, грає на гітарі, співає, займається танцями. Богдана розповіла, що почала писати з дванадцяти років. Одна з перших її поезій — про кохання — протягом років так хвилювала дівчину, що згодом вона написала вірш-спростування. Богдана підкреслила, що в житті бувають моменти, в яких
“Задержавшись на миг, ты рискуешь остаться навечно,
Задержавшись не там, жизнь свою ты рискуешь сломать.
Задержавшись в мечтах, ты рискуешь мечтать бесконечно,
Задержавшись в делах, ты рискуешь себя потерять...”

і наголосила, що “...В жизни важно понять, где душа твоя хочет остаться,
В жизни важно привычку пустую от чувств отличать.
В жизни важно быть там, где навечно хотим задержаться.
Чтобы смело мечтать и при этом себя не терять.”


У вірші “Всем родителям и детям посвящается” поетеса ще раз підкреслила, що і хто є дійсно важливими у житті. Богдана зазначила, що “батьки — це два ваших крила, які підтримують вас все життя. Сваріться, доводьте своє, але любіть їх, не зважаючи ні на що”.

 

 


Лунали авторські пісні у супроводі гітари, звучали чудові вірші про кохання, сенс життя, падіння та злети, які припали до душі кожному з присутніх. Чого вартий лише Богданин “Фруктовый этюд”, герої якого — люди-мандаринки, крижинки і “яблучні” люди — такі різні, однак
“Разными Бог создал неслучайно
Всех без исключения людей.
Мы друг друга часто выручаем
Дивной непохожестью своей.
Пусть характер каждого — с кислинкой,
Льда хватает в мире и в крови...
Нас объединяют мандаринки
Солнцем всеобъемлющей любви”.

 

 


Поділилася Богдана й цікавими розповідями про таємниці творчості, своїми думками про літературу загалом, відповіла на запитання молоді. Веселим було гадання на “свіженькій” книзі поетеси, яка тільки-но вийшла у видавництві Ірини Гудим. Видавчиня теж завітала на презентацію, щоб привітати Богдану з книжковим дебютом.

На завершення творчої зустрічі студенти отримали автографи Богдани Казанжи, побажали їй наснаги і натхнення у всій її творчості.

А ми раді повідомити, що фонд бібліотеки поповнився збіркою віршів Богдани Казанжи “Рассвет в ночном небе”. Приходьте до нас, читайте!

 


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.