Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Геннадій Борисов: епатаж, неординарність і пустощі творчості

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

11 лютого в Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч письменника, поета Геннадія Борисова з викладачами зарубіжної літератури і російської мови з циклу літературних вечорів “Народжене в Прибужжі слово”.

 

І хоча дебютна збірка автора з назвою з іронічною претензією на майбутнє визнання “Мале зібрання творів: вірші та проза” вийшла у 2014 році, сьогодні на його рахунку вже вісім книжок, які “народилися” у видавництві “Іліон” у чудовому оформленні та з ілюстраціями видатного художника Олексія Маркітана. Остання, 2019 року, збірка віршів і поем “Обратная сторона души”, проілюстрована фотографіями відомого Павла Деменського. Виявилося, що перший вірш (весь в один рядок) Г. В. Борисов написав у 6 років. Після закінчення середньої школи №13 працював на різних роботах і займався різними речами: “якщо їх перелічувати — потрібно чимало місця”. Але завжди для нього надважливою була творчість, в тому числі театральна і музична.

Він зізнався, що на укладання першої збірки вплинув... Ніцше. Більшість віршів збірки «Стуль: вірші для дітей» були створені під час поїздок у громадському транспорті. Геннадій, який завіршував навіть інструкцію з техніки безпеки на одному із підприємств міста, іронічно визнає: “В моїх книгах немає жодного слова брехні. Самі дурощі”. Це підтверджує і Володимир Гладишев, професор Національного університету ім. В. Сухомлинського, автор передмов до декількох книг: “Епатажність творчості Геннадія Борисова... підтримує зацікавленість до його творчості — а що він ще утне? Складається враження, що це ж питання цікавить і автора, який і у поезії, і в житті намагається дати відповідь”. Його незвична поетична творчість зі словами-вигадками навіть досліджена в магістерській роботі Кристіни Альохіної, випускниці МНУ ім. Сухомлинського.


 

 

 

Автор розповів про дружбу і співпрацю з Олексієм Маркітаном, почитав з рукопису “Рассказки в стихах”, запропонував власну інтерпретацію шекспирівського “Гамлета” у стилі реп. А підписуючи автографи, пожартував: “Письменники заробляють не гроші, а посмішки і сльози читачів”. Організатори і присутні натомість побажали Геннадію Борисову читачів-фанатів, великих накладів і гідних гонорарів. А відсьогодні всі бажаючі можуть почитати в нашій бібліотеці його книжки “Обратная сторона души” та “Исчезновение тишины”, які люб'язно подарував нам автор.

Я люблю этот город
(городу Николаеву)

Я люблю этот город, где весною проснулась
С сиренью цветущей любовь.
Этот город, где в венах стареньких улиц
Течёт столько лет моя кровь.
Я люблю этот город, где на крышах лениво
Луч солнца с росой на рассвете.
В нём тебя называю родной и любимой,
Где поёшь колыбельную детям.
Я люблю этот город за тихие парки
В ночи без фанфар и оваций.
Доминошные «битвы» в двориках жаркие.
Где мечты в цветенье акаций.
Я люблю этот город без злобы и фальши,
Где дома пьют прохладу ветвей.
Я влюблён в проспекты и улицы наши,
Где судьба и букеты детей.

 



 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.