Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Новий проєкт “Молодь ТІК” в Кир’яківці

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

У 2020 році Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва та Кир'яківська сільська бібліотека-філія Миколаївської ЦБС започаткували спільний проєкт — молодіжні інформаційні сесії “Молодь ТІК: творча, інтелектуальна, креативна”, які передбачають раз на два місяці зустрічі з успішними особистостями, презентації творчості, креативних ідей, спілкування молоді цих двох населених пунктів, а також книгообмін між двома бібліотеками з метою кращого задоволення читацьких потреб.

27 лютого фахівців МОБЮ, письменницю Олену Півненко та художника Артема Тітова зустрічали бібліотекарка А. В. Гарагуля разом з педагогічним колективом та учнями Кир'яківської школи. Алла Вікторівна та завідувачка науково-методичного відділу обласної бібліотеки Ірина Бринкіс представили невеличкі презентації-візитівки “Бібліотечні простори — резиденції молоді”.

Олена Півненко розповіла про свої дві книги-фентезі — “Єлень. Пряжа долі” та  “Єлень. Час битви”, події яких відбуваються у 4589 році в світі чаклунства та магії, а сюжет тісно переплетено зі скандинавською міфологією. Олена охарактеризувала головних героїв, своє відношення до них, поділилася планами написати ще три книги про Єлень. Присутні подивилися буктрейлери на твори Олени, які вона сама і створює. Дівчина зазначила, що перший досвід “шлях книги до читача”, тобто спілкування з видавцем, був кумедним і невдалим. А навчаючись у вузі, проходила практику у видавництві Ірини Гудим, якій і показала свій перший рукопис.

Артем Тітов представив молоді Кир'яківщини виставку сучасного мистецтва “Світ, в якому я живу”, яку він нещодавно презентував в обласній бібліотеці для юнацтва, і частину якої привіз до Кир'яківки. Артем наголосив, що світ навколо нас такий, яким ми його уявляємо і приймаємо. В його роботах навколишній світ яскравий, цікавий, незвичайний. Митець свої роботи поділяє на серії: тварини, вулиця, басейн, люди, їжа тощо. Звертаючись до молоді, хлопець закликав не боятися творити, не соромитися проявляти свої таланти, любити себе, рідних, друзів, місце, де ти народився, не зупинятися, а тільки йти вперед: “Я люблю творчість, в якій я живу, а вона допомагає мені жити і долати труднощі”.

Учениця Кир'яківської школи Валерія Ліпська теж поділилася з гостями своїм талантом і виконала декілька музичних творів.

Марина Петрова, провідна бібліотекарка відділу обслуговування користувачів МОБЮ, наче бібліотечний шеф-кухар, жонглювала витонченими метафорами і яскравими цитатами, пропонуючи молоді літературні смаколики, що відкривають двері в інші світи і розкривають душі їх авторів. Детально розповіла про нову послугу книгообміну в рамках міжбібліотечного абонементу на базі Кир’яківської сільської бібліотеки, закликала залишати свої читацькі побажання, які будуть виконані у наступну сесію у квітні.

Співорганізатори проєкту обмінялися враженнями, побажали Олені, Артему та Валерії творчого натхнення, збільшення числі однодумців та шанувальників їх таланту. А після офіційної частини настав час для неформального спілкування, особистих запитань, автограф-сесії та спільних селфі.



 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.