Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Інтерактивна мандрівка Соборною

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

28 січня студенти Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій разом із бібліотекарями МОБЮ віртуально мандрували вулицею Соборною під час інтерактивної краєзнавчої екскурсії “Юність і сучасність рідного міста”.
Провідна бібліотекарка Оксана Криловська розповіла студентам про історію головної вулиці Миколаєва. Зацікавили присутню молодь визначні споруди та пам’ятники, які колись були окрасою Соборної, а нині збереглися хіба що на старих листівках, мапах тих часів та в архівних документах: пам’ятник адміралу Грейгу, Адміралтейський собор, Лондонський готель, Олександро-Невська каплиця, філармонія та інші. 
 
Присутні навіть не здогадувались, що місце зустрічі всіх миколаївців – магазин “Сотка” – стоїть на 240-тонному скляному моноліті, що стара Базарна площа не поступалася розміром сучасним торгівельним комплексам і розташовувалась на кількох кварталах, що в гарному та величному пам’ятнику корабелам і флотоводцям втілена вікова історія миколаївського суднобудування. Завдяки мультимедійній презентації студенти побачили, як з плином часу змінювався улюблений багатьма поколіннями Каштановий сквер, немало здивувавшись його «народній» назві – сквер пенсіонерів. 
 
Гортаючи книжки та роздивляючись листівки з видами старого Миколаєва, молодь впізнавала знайомі місця, порівнювала старе місто з сучасним.
 
 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.