Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Нагородження переможців конкурсу “Родовід сім'ї моєї”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

На початку 2011 року з метою заохочення читачів бібліотеки до вивчення свого коріння (родоводу); сприяння організації спільної родознавчої діяльності різних поколінь; підтримки і популяризації родинних традицій і цінностей Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва запросила своїх читачів взяти участь у конкурсі “Родовід сім'ї моєї”.

konkurs_rodovid_1 konkurs_rodovid_2 konkurs_rodovid_3 konkurs_rodovid_4 konkurs_rodovid_5 konkurs_rodovid_6 konkurs_rodovid_7 konkurs_rodovid_8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І ось Журі у складі фахівців і читачів бібліотеки підвели підсумки конкурсу. В рамках програми розвитку сімейного читання «Читаєш ти, читаю я, читає вся моя сім'я!» відбувся вечір-шана «З родини починається життя людини», який став ще однією сходинкою до сімейного зближення, до родинного єднання.

Сім'я на Україні була завжди в пошані. З давніх-давен існувала така традиція: кожен повинен знати свій родовід до сьомого коліна поіменно. З кожним членом роду були пов'язані цікаві історії, події. Чим більше людина знала про свою родину, чим довше жила пам'ять про минулі покоління, тим більше нащадки проявляли такі благородні людські якості, як гідність, працьовитість, чесність, збагачували національну спадщину загальнолюдськими духовними цінностями.

Зала, де проходив захід, була прикрашена кольоровими кульками, букетами запашних весняних квітів. А у фойє “розквітло” Дерево пізнання, на листях якого містилися вислови про сім'ю. Принесені на конкурс роботи цікаві, багато ілюстровані, оригінально оформлені, і відображають історію роду читачів,  генеалогічні дерева їхніх родин з поколінним розписом.

Наприклад, робота Надії Володимирівни Бондаренко, якій одностайно було присуджено І місце і яка викликала здивування і повагу всіх членів Журі, розповідає про декілька поколінь родини Бондаренків. У цій роботі можна побачити і фотокартки членів родини, і прочитати вірші, родинні історії. Літературні вподобання сім'ї різноманітні. Це і мемуари (ними цікавиться чоловік Надії Володимирівни), і класика, і сучасна література, і література за шкільною програмою (онук навчається в Гуманітарній гімназії № 2). Дуже приємно, що від маленька до велика ця родина ще й дуже талановита. А Надія Володимирівна ще й гарна господиня: на захід вона прийшла зі смачними пончиками і цікавими рецептами.

Не менш цікавою є історія родини Драгуновських. Наша юна читачка Катерина Драгуновська прослідила свій родовід аж до п'ятого коліна поіменно. В роботі представленні старі сімейні фотографії прапрадідів, які були різних національностей. А ще Катерина, яка навчається у Миколаївському муніципальному колегіумі і одночасно у Миколаївському державному вищому музичному училищі продемонструвала свій співочій талант. Катерина Драгуновська зайняла друге місце у конкурсі.

Давніми друзями бібліотеки є сім'я Коченовських: Наталя із задоволенням відвідує нашу бібліотеку ще з тих часів, коли була школяркою. А зараз вона приходить до бібліотеки разом зі своєю донечкою Машею та племінницю Ганнусею. Наталя Коченовська стала третім переможцем конкурсу.

Ще хотілося б відзначити молоду сім'ю Криловських — Оксану, Олександра та їх доньку Наталю, які завжди є активними учасниками бібліотечних заходів. Роботи маленької Наталі відрізняються неповторністю, оригінальністю, яскравістю і неабиякою фантазією. Вона неодноразово була переможницею конкурсів. Відрадно те, що допомагає їй і мама, і тато. І цього разу родина Криловських нагороджена грамотою і заохочувальним подарунком.

Всі переможці були нагородженні дипломами і отримали призи — цінні подарунки. А всі інші учасники конкурсу отримали заохочувальні призи і грамоти.

Ми щиро вдячні всім учасникам конкурсу “Родовід сім'ї моєї”, нам було дуже цікаво читати і переглядати конкурсні роботи. І нам дуже приємно, що все ж таки, не дивлячись ні на що, у нас є дійсно дружні родини, які пам'ятають своїх предків, вивчають свій родовід, зберігають зв'язок між поколіннями і навчають цьому своїх дітей і онуків. Надія Володимирівна, Катерина і Наталя, ми вітаємо вас з перемогою у конкурсі і бажаємо здоров'я, щастя, родинного тепла і затишку. Нехай ваші серця будуть завжди зігріті любов'ю ваших близьких!

konkurs_rodovid_9 konkurs_rodovid_10 konkurs_rodovid_11 konkurs_rodovid_12 konkurs_rodovid_13 konkurs_rodovid_14 konkurs_rodovid_15 konkurs_rodovid_16 konkurs_rodovid_17 konkurs_rodovid_18 konkurs_rodovid_19 konkurs_rodovid_20 konkurs_rodovid_21 konkurs_rodovid_22 konkurs_rodovid_23 konkurs_rodovid_24 konkurs_rodovid_25 konkurs_rodovid_26 konkurs_rodovid_27 konkurs_rodovid_28  

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.