Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Краєзнавчий калейдоскоп Карта творчості Стефанія Чаплигіна

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Краєзнавчий калейдоскоп - Карта творчості

Стефанія народилася в 1993 році в Миколаєві. Вперше пензлик до її маленьких рученят потрапив, коли дівчинці було чотири рочки. Хоча в родині ніхто не малював, вибір дитини підтримали і всіляко допомагали у подальшому розкритті її таланту. У шкільні роки Стефанія відвідувала заняття в гуртку, наступною сходинкою була художня школа, потім – Миколаївський коледж культури і мистецтв, де було опановано бібліотечну справу і декоративно-прикладне мистецтво.

Приїхавши до Березанки, молода та завзята дівчина почала працювати в районному Будинку творчості школярів, викладати юним художникам. Стефанія Олександрівна та її підопічні постійно беруть участь у всіляких заходах, конкурсах, фестивалях, часто перемагають і отримують нагороди. Для своїх вихованців вона – взірець для творчого наслідування.


Стефанія входить до районного гурту декоративно-ужиткового мистецтва «Свічадо». А ще вона викладає образотворче мистецтво в школі та веде гурток «Петриківочка». Разом з вихованцями двічі брала участь у зйомках передачі «Дитячий майданчик» на обласному телебаченні. Й сама була героїнею програми «Розмова на тему», а також проводила новорічний майстер-клас у прямому ефірі на телеканалі «Миколаїв».

 



Стефанія – учасниця регіонального конкурсу краси «Королева Побужжя – 2017» та першого туру Національного конкурсу «Краса країни 2019».

Утім, найбільше Стефанія пишається здобутками і перемогами своїх учнів: «Обдаровані діти – це майбутній цвіт нації, інтелектуальна еліта, гордість та честь України, її опора і надія, світовий авторитет. Вони повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка. Від того, як відчуватиме себе дитина, піднімаючись на першу сходинку пізнання, залежить її подальший шлях до країни знань і творчості. І моє завдання полягає в тому, щоб плекати таланти, починаючи з найменших літ».

У 2016 році вихованці художнього гуртка «Петриківочка» разом з керівницею Стефанією Олександрівною взяли участь в обласному конкурсі для дітей та молоді «Чорнобиль очима дітей», присвяченому 30-й річниці аварії на ЧАЕС. Вони побували на телеканалі «ТАК ТВ», стали учасниками телемарафону.

2017 р. Учасники гуртка «Юний художник» взяли участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка «Щаслива дитина – квітуча Україна», що проходив у Кропивницькому. У тому ж році Стефанія Чаплигіна разом зі своїми учнями успішно представляла Березанщину на обласній виставці «Майстри барвистої палітри», обласному фестивалі дитячої та юнацької творчості «Аrt-mix», на Міжнародному дитячому пленері «Золотий мольберт слідами Митрополита Андрея Шептицького» у Львові, на Всеукраїнській виставці художніх робіт талановитих дітей та підлітків у місті Києві на базі Київського університету ім. Бориса Грінченка.

2 грудня 2017 р. у районному Будинку культури відкрилась перша персональна виставка Стефанії Чаплигіної. На ній було представлено більше 50-ти зразків акварельного та олійного живопису – витончених, яскравих, неповторних.

2018 рік був багатим на здобутки і перемоги. «Юні художники» Стефанії Чаплигіної вкотре взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Щаслива дитина – квітуча Україна». Березанський район представили сімнадцятеро учнів, шестеро з яких стали переможцями, четверо – отримали подяки.

Стефанія проводила цикл занять та майстер-класів зі студентами Університету ІІІ віку, які у квітні 2018 року представили свої роботи на виставці у районному Будинку культури.

С. Чаплигіна стала срібною призеркою обласного патріотичного конкурсу молодіжної творчості «Наша спадщина» у номінації «Малюнок/картина», організованого Миколаївською обласною бібліотекою для юнацтва.

На обласному огляді сімейної творчості «Родинні суперечки» Чаплигіни – Стефанія разом з молодшими братами – стали першими в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво».

Призові місця зайняли вихованці гуртка «Петриківочка» на обласному конкурсі дитячої творчості «Вода – джерело життя».

Вихованець гуртка «Юний художник» Герман Чаплигін увійшов до когорти фіналістів Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка. Його роботи експонувалися у польському Кракові.

На обласному святі народної творчості «Folk-toloka 2018», присвяченому Дню Миколаївської області, свої вироби, виконані у різних техніках, презентували майстрині народного гурту «Свічадо», серед яких – Стефанія Чаплигіна.


Матеріал підготовлено Музиченком Денисом Геннадійовичем, учнем Березанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, смт. Березанка, в рамках обласного молодіжного конкурсу-2019 «Творимо імідж громади разом» (учасник).
 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.