Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Бібліопазли: Бібліотечні сутінки

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Бібліотеки ЦБС Миколаївщини долучилися до регіональної акції “Бібліотечні сутінки”, оголошеної Миколаївською ОУНБ імені О. Гмирьова, й підготували для читачів багато цікавих сюрпризів: майстер-класів, тематичних вечірок, квестів, бібліочитань, віртуальних подорожей... 


21 травня. Вечір. Двері Вознесенської центральної районної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка гостинно відчинені. Яскрава реклама запрошує всіх бажаючих на піратську вечірку-квест “Пірати Південного Бугу”. Учні Вознесенської школи-інтернату “Обдарованість”, Вознесенського професійного аграрного ліцею, постійні читачі бібліотеки з ентузіазмом і завзятістю поринули у світ пригод та небезпек.

alt

Атмосферу захоплюючої морської одіссеї створювало оригінальне оформлення бібліотеки, яка перетворилася на “Острів скарбів”. Ведучі — веселі пірати —  запропонували учасникам дружно відправитися на пошуки скарбів. Учасники піратської вечірки розділилися на дві команди («Кривава Мері» та «Чорна перлина») і отримали у «Печері привидів» піратські атрибути та карту з місцезнаходженням скарбу Флінта. Завдання команд — перемогти суперників, отримавши якомога більше піастрів. Літери, зображені на звороті піастрів, складали кодові слова, які відчиняють скриню зі скарбами.  

alt

Кожен зал бібліотеки перетворився на частинку острова: гардеробна – «Печера привидів», абонемент для дорослих – «Мис чорної перлини», абонемент для юнацтва – «Літературна лагуна», читальний зал – «Затока піратської мудрості», Інтернет-центр – «Піратський кінозал», методичний кабінет – «Загадкова бухта», відділ комплектування — «Грот скарбів», а музична вітальня – кабачок «У Флінта».

alt

Піратські команди, пробираючись до скрині зі скарбами, долали різні перешкоди. У «Печері привидів» пірати отримали свої перші піастри, власноруч виготовивши прапор. Капітани команд змагалися за честь отримати справжнє піратське прізвисько: стоячи на одній нозі та відповідаючи на запитання, вони показали справжню витримку і загартованість у морських випробуваннях. Переможець отримав прізвисько «Довга нога». На «Мисі чорної перлини» пірати на око виміряли довжину стола. Одиницею виміру була маленька книжечка. Переможець отримав прізвисько «Криве око». У «Літературній лагуні» прізвисько «Зірке око» отримав самий уважний пірат, який запам’ятав всі книги, розміщені на виставці «В пошуках книжкових скарбів». У «Затоці піратської мудрості» пірати розмістилися на кораблі та відповідали на питання вікторини про Південний Буг. Продемонструвавши свої знання про рідний край, найактивніший гравець отримав прізвисько «Мудрець». Не покидаючи корабель, команди «перемістилися» до «Піратського кінозалу» та давали відповіді на відеовікторину про піратів. Переможцю дісталося прізвисько «Кіношний Сільвер». Потім діти продемонстрували свої вокальні дані, виконуючи піратські пісні в караоке-барі. Найспівучішого учасника змагання нагородили прізвиськом «Луджене горло». Далі по курсу — «Загадкова бухта», в якій відбулося випробування для найрозумніших. Переможець вікторини отримав прізвисько «Розумна голова». Діставшись до «Печери скарбів», пірати пройшли випробування на увагу, кмітливість та швидкість змагаючись за звання «Кмітливого Джо».

alt

 

alt

 

alt

На заключному етапі квесту команди разом зібрали кодові слова «Дружба дорожча за золото» та відкрили скриню зі скарбами. Пройшовши всі випробування пригодницької подорожі, підкорювачі океанських просторів підкріпили свої сили у кабачку «У Флінта». На згадку про захід кожен учасник сфотографувався в образі пірата. В кінці свята виставковий стенд спорожнів – книги про піратів вирушили в подорож до читачів.

altalt


В рамках «Бібліотечних сутінок» співробітниками Веселинівської ЦРБ та РДБ було підготовлено заходи для читачів різних вікових категорій — людей поважного віку, юнацтва та дітвори.

alt

Члени клубу «Книголюб» взяли участь у літературно-музичному вечорі «Війна і пісня, пісня і війна». Лунали пісні воєнних років у виконанні учасників художньої самодіяльності районного Будинку культури Євгена Платовського та Олександра Донченка під акомпанемент гітари. Присутні з задоволенням підспівували. Старшокласники стали учасниками бібліочитання «Читаємо разом» та бібліотечного квесту «В країні ВООКляндії». Школярі разом з гідом-екскурсоводом вирушили у подорож по відділах бібліотеки. Виконуючи завдання гри, вони працювали з каталогами та картотеками, здійснювали пошук у виставковій зоні, книгосховищі та довідкових виданнях, більше дізналися про нашу бібліотеку, її можливості, фонди, відділи. У Центрі вільного доступу до Інтернет також не сумували: до уваги підлітків — перегляд цікавих відеороликів про сучасну музику.

alt


У травневий “сутінковий” вечір користувачі Варварівської центральної бібліотеки стали учасниками майстер-класу «Плетіння гумками», кіносейшену «Подорожі у часі», вільного мікрофону «Читай. Співай. Грай», віртуальної подорожі по Україні, екскурсії по книжковим лабіринтам, вікторини і, звичайно ж, переглянули різноманітні та цікаві виставки.

alt

 

altalt


21 травня в Новоодеській центральній районній бібліотеці відбулися «Бібліотечні сутінки» за участю десятикласників ЗОШ №2. Молодь гостинно зустрічали в читальній залі. Ведуча — директор ЦРБ Т .А. Дронова — розповіла про традиції проведення бібліоночі, які вже стали популярними у різних країнах світу, а зараз – і в Україні. Також Тетяна Анатоліївна ознайомила присутніх з історією бібліотеки, місією та завданнями закладу, її роллю в житті місцевої громади. Продовжився захід “Екскурсією бібліотечними лабіринтами”, яку провели бібліотекарі Н. М. Мосензова та Р. А. Федоренко. Вони презентували присутнім книжкові виставки «Українська молодь читає» і «Знайомтесь — Європа».

alt

 

alt

 

alt

На святі присутніх чекало багато сюрпризів, один із них – зустріч з літературними героями І. Нечуя-Левицького бабою Параскою та бабою Палажкою, котрі завітали на «вогник». В притаманній їм гумористичній манері розвеселили всіх розповіддю про їх неймовірне бажання потрапити на «Бібліотечні сутінки». В ці персонажі так професійно зміг перевтілитись улюблений творчий тандем культпрацівників — бібліотекар Лілія Михайлова та методист РБК Надія Бойченко. Методист районного будинку культури Олександр Зайченко завітав на «Сутінки» зі своєю гітарою. Він виконував пісні з репертуару гуртів «Океан Ельзи», «Плач Єремії». Глядачі дружно підспівували та нагородили талановитого виконавця щирими оплесками. Далі на гостей чекав поетичний майстер-клас від президента районного літоб’єднання «Пошук» З. Я. Видашенко. Майстер-клас «Картина для інтер’єру власноруч» провела бібліотекар відділу обслуговування Ю .М. Доброван. Переглянувши презентацію «12 найпростіших способів зробити шедевр власноруч», дівчата і хлопці залюбки взялися самотужки виготовляти «шедеври». Молодь отримала   масу позитивних емоцій, гарного настрою та дізналася багато цікавого й корисного.

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

Співробітники Новобузької центральної районної бібліотеки та районної бібліотеки для дітей провели для мешканців міста літературний бульвар “Сутінки в бібліотеці”, під час якого гостей розважали веселими конкурсами на свіжому повітрі під супровід запальної музики, майстер-класом «Умілі руки не знають скуки», ляльковим театром «Катрусин кінозал», цікавими загадками та казками. Також гості переглянули книжкову виставку-інсталяцію та відвідали бібліотечний кінозал «Книги. Кава. Кіно…», де з задоволенням насолодилися ароматним чаєм та смачними солодощами. Родзинкою свята стала екскурсія бібліотекою у сутінках, а неповторного колориту додали східні танці у виконанні колективу «Амірас».

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.