Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Кузьмінська В. “Проголосуйте за мене, будь ласка” (Кривоозерська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

3 лютого в кабінеті громадянської освіти Кривоозерської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбулося засідання Кіноклубу Docudays UA «Єднання» при Кривоозерській центральній районній бібліотеці (модератор — вчитель суспільних дисциплін Коваль А. І.), під час якого присутні, учні 10-х класів, переглянули та обговорили документальний фільм «Проголосуйте за мене, будь ласка» китайського режиссера Вейджун Чен.


Перед показом фільму учні обговорили зміст поняття «демократія» і як це поняття використовується в сучасному суспільстві. Що таке демократія?  Вибори? Піар, передвиборні технології, підкуп, шантаж і тиск на виборців? Що про це можуть знати діти? А учням третього класу китайської школи навіть довелося взяти участь в експерименті — демократичних виборах старости класу. Фільм «Проголосуйте за мене, будь ласка» — один із десяти з проекту «Чому демократія?», над яким працювали десять режисерів із різних країн. Для задуманого експерименту, що виявляє суть демократії, режисер Вейджун Чен вибрав одне з великих китайських міст Ухань.


 

Мета режисера — показати суспільство, громадяни якого звикли робити вибір тільки в рамках комуністичної ідеології або голосувати за учасників місцевої версії «Фабрики зірок», і в той же час продемонструвати на прикладі дітей, що б сталося, якби в Китаї дійсно існувала демократія.

Після завершення перегляду фільму старшокласники дискутували щодо поведінки батьків кандидатів у старости класу та їх впливу на дітей у виборчому процесі. Обговорили технології, які використовували діти за порадами батьків у своїй агітації. Порівняли шкільні вибори в Китаї з теперішніми виборами в Україні та їх маніпулятивними технологіями. Провели рольову гру «Вибори в нашому класі». Насамкінець учні отримали домашнє завдання — написати есе про свої враження від фільму.




В. Кузьмінська, методист Кривоозерської ЦБС

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.