Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Волох Л. Г. Борці за незалежність України (Первомайська міська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Бій під Крутами — бій, що відбувся у 1918 році біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.

У бою під Крутами оборонці української державності призупинили наступ противника і здійснили організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Російське радянське військо втратило боєздатність на чотири дні. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність.

Бібліотекарі юнацького відділу Первомайської міської ЦБС провели для відвідувачів захід «Борці за незалежність України» та підготували виставку-експозицію «Гірка пам'ять історії». Користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з друкованими виданнями, що присвячені подвигу молодих бійців, які поклали своє життя заради нашої держави.


Л. Г. Волох, бібліотекар юнацького відділу Первомайської міської ЦБС


 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.