Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Зікратова К. В. Єднаймо душі словом Кобзаря (Баштанська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Як весна оновлює природу, так і поезія Тараса Шевченка оновлює наші серця, вчить бути милосердними і любити Україну.

9 березня у Баштанській центральній районній бібліотеці було проведено загальносистемну бібліотечну акцію «Єднаймо душі словом Кобзаря», присвячену важливій для кожного українця даті: 203-й річниці від дня народження Т. Г. Шевченка.

В цей сонячний весняний день до бібліотеки завітали учні загальноосвітніх закладів міста, вчитель української мови ЗОШ №1 І. В Звьоздка, соціальний педагог ЗОШ №2 А. В. Коблик, члени літературно-мистецького клубу «Роксолана» та члени хору ветеранів праці та дітей війни на чолі з керівником М. В. Попель.

Розпочався захід у фойє бібліотеки, де було організовано книжкову виставку-інсталяцію «Живе твоє, Тарасе, слово!». На виставці були представлені книги з фондів районної книгозбірні, що розповідають про життєвий та творчий шлях славетного Кобзаря та його твори різних років видання. Оригінальним елементом виставки було слово «Кобзар», майстерно викладене книгами серії «Бібліотека Шевченківського комітету». Представила книжкову виставку-інсталяцію та провела огляд літератури провідний бібліотекар Л. В Штефан.

Ведуча заходу Катерина Зікратова запросила присутніх у світ Тарасового слова та розповіла коротку біографію поета. Життя Тараса Шевченка таке дивне, що слухаючи про нього, можна було б сказати, що це легенда.

Особливо приємним, душевним та проникливим був виступ хору ветеранів праці та дітей війни. Вони виконали пісні на вірші Т. Г. Шевченка «Думи мої, думи мої…», «Зоре моя, вечірняя», «Зацвіла у лузі червона калина».

Всі учасники заходу вирушили до пам’ятника Тарасу Шевченку, щоб покласти квіти та вшанувати пам'ять великого сина України. Відкрила «Шевченківські читання» учениця 2-А класу ЗОШ №1 Булика Євгенія віршем «Я маленька українка». Всі бажаючі декламували поезію Шевченка та вірші, присвячені великому сину українського народу. Як завжди емоційно та зворушливо читала вірші М. І. Василенко.

В цей день лунало слово Кобзаря і в сільських бібліотеках Баштанської ЦБС.

 

 



К. Зікратова., бібліотекар юнацької кафедри Баштанської ЦБС


 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.