Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Зікратова К. В. Все пам’ятає батьківська земля — і грім гармат, і визволення день (Баштанська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

10 березня у центральній районній бібліотеці відбулася година шани “Все пам’ятає батьківська земля — і грім гармат, і визволення день”, присвячена 73-й річниці визволення Баштанщини від німецько-фашистських загарбників. На захід до бібліотеки були запрошені: голова районної ветеранської організації Л. В. Андреєва, ветеран Другої світової війни І. А. Годових, учні 10-А класу ЗОШ №1 та вчитель історії М. В. Максимова.

Ведучі заходу — бібліотечні працівники І. Г. Озерова та Л. В. Штефан розповіли присутнім про героїчні шляхи визволення рідної землі від фашистських загарбників та про подвиги захисників рідного краю. Учні дізналися про те, що за мужність і героїзм, виявлені в боях за звільнення населених пунктів Баштанського району, було присвоєно звання Героя Радянського Союзу Григорію Павловичу Романюку — за м. Баштанку, Михайлу Івановичу Сотниченку — за бій під с. Шевченко та Зелений Яр, Вадиму Олександровичу Сивкову та Петру Костянтиновичу Крестьянінову — за с. Явкино (посмертно).

З глибокою повагою та цікавістю учасники заходу слухали розповідь ветерана Другої світової війни І. А. Годових. Голова районної ради ветеранів Л. В. Андреєва висловила глибоку подяку присутньому на заході ветерану за мужність, патріотизм, самовідданість та розповіла про його участь у бойових діях в роки війни.

На заході звучали вірші та пісні про роки воєнного лихоліття. Захід супроводжувався переглядом документальних та архівних матеріалів.

Про війну ніколи не буде сказано все… Але ми повинні пам’ятати і вклонятися пам’яті тих, хто віддав життя і пам’ятати про тих, хто вижив у тому страшному збройному протистоянні в історії людства. Вічна пам'ять визволителям Баштанщини! Честь і слава живим героям!


К. В. Зікратова, бібліотекар юнацької кафедри Баштанська ЦБС


 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.