Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Кузьмінська В. Україна гідна свободи (Кривоозерська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

30 січня в читальній залі Кривоозерської центральної районної бібліотеки відбулася історико-музична композиція «Україна гідна свободи» присвячена двом знаменним подіям – 100-річчю подвигу героїв Крут та Дню Соборності України. На захід до районної бібліотеки завітали учні 28-ї групи професійно-аграрного ліцею з майстрами виробничого навчання Циктор Наталією Михайлівною та Царинною Зінаїдою Миколаївною. З вступним словом перед молодіжною аудиторією виступила директор ЦБС Черепанова Р.А.

Крути – наша гордість і слава,
Там соколи юні у вічність пішли.
На клич молодої держави,
Піднялися вірні сини.
Грудьми у нерівному бої,
Спинили червону орду,
З честю впали герої,
За Україну свою.
На жертовню поклали,
Свої молодії життя.
Приклад відваги подали,
Слава героїв жива!
М. Зельман

Ведуча заходу Ріта Вусатенко розповіла учням про історичні події, які відбувалися 100 років тому. Як зазначив український письменник Євген Маланюк, бій під Крутами став українською національною Голгофою, від якої струснулося сумління всіх прошарків населення України. З прикрої і болючої мілітарної поразки Крути стали джерелом національної непереможності, давши приклад самопосвяти на жертвеннику нації. Хвилиною мовчання учасники вшанували загиблих героїв.

Бібліограф ЦБС Алла Лаврик ознайомила молодь з літературою, представленою на книжковій виставці «Україна гідна свободи».

Під час заходу демонструвався відеоролик «Бій під Крутами», звучали пісні «Рідна Україна», «Єдина Україна». Із словами подяки за цікавий і змістовний захід від імені учнів виступила Циктор Наталія Михайлівна.

В. Кузьмінська, методист Кривоозерської ЦБС


 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.