Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Змієвська Т. М. Григорій В’язовський: 100 років від дня народження (Баштанська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

2 лютого 2019 року виповнюється 100 років від дня народження відомого літературознавця, науковця, професора Одеського державного університету імені І. І. Мечникова Григорія Андрійовича В’язовського. До цієї дати у Баштанській центральній районній бібліотеці 29 січня проведено інформаційну годину на тему «Український літературознавець Григорій Андрійович В’язовський (02.02.1919 – 25.02.1996)».

На захід до бібліотеки завітали учні 10-В класу Баштанського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 разом з вчителем історії та правознавства Рясик Л. О.

Провідний бібліограф Баштанської центральної районної бібліотеки Іщенко Н. В. представила мультимедійну презентацію про життєвий і творчий шлях нашого земляка, уродженця села Полтавка Херсонської губернії (нині м. Баштанка Миколаївської області). Учні дізнались про тяжке дитинство та юність Г. В’язовського, про те, скільки гіркого і сумного пережито ним на довгій життєвій ниві. Але, незважаючи на обставини, Г. А. В’язовський після демобілізації поновив навчання на філологічному факультеті й одразу вступив до аспірантури на кафедру української літератури Одеського державного університету імені І. І. Мечникова. Він організував кафедру теорії та методики викладання літератури і був її завідувачем протягом двадцяти п’яти років. Наукові дослідження з питань теорії літератури, психології художньої творчості знайшли своє відображення у багатьох книгах професора Г. А. В’язовського і які мають авторитетність і актуальність по сьогоднішній час.

На заході було презентовано біобібліографічний нарис «Григорій Андрійович В’язовський. 1919-2019», виданий Баштанською центральною районною бібліотекою до 100-річчя від дня народження видатного земляка.


Т. М. Змієвська, бібліотекар кафедри видачі літератури для юнацтва Баштанської ЦРБ


 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.