Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти “З Україною у серці”: святкуємо разом 24 річницю незалежності України

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

20 серпня 2015 року, напередодні Дня Незалежності України, у Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва стартувала патріотична акція “З Україною у серці”.

Читачів бібліотеки чекала насичена програма: серйозні презентації, цікаві майстер-класи, пізнавальні книжкові виставки, фотосесія в українському стилі, подарунки та сюрпризи.


Ведуча Лариса Гальченко вітала всіх присутніх і наголосила, що 24 серпня —  це не просто день народження держави, це світле свято здійснення мрій і сподівань багатьох поколінь наших предків, які творили і плекали українську націю, рідну мову, самостійну державу, боролися за її майбутнє.

Методист ОБЮ Наталія Драгуновська ознайомила молодь з підсумками проведеного бібліотекою обласного молодіжного конкурсу есе “Герої нашого часу”, присвяченого героям-землякам: бійцям-учасникам АТО, волонтерам, меценатам, які допомагають українській армії. Бібліотекар Оксана Криловська презентувала створену інтерактивну карту “2014-... Герої Миколаївщини: пам'ятаймо!”. Розміщена на бібліотечному сайті у вигляді карти Миколаївщини, електронна база даних містить зібрану по районах інформацію про загиблих в зоні АТО військовослужбовців Миколаївської області. З фотовиставкою вінницьких і миколаївських фотохудожників “З країною разом: Вінниця” з циклу “Захід-Схід: єднання міст” присутніх познайомила Любов Савельєва — завідуюча відділом краєзнавства і мистецтв, фотохудожник та один з авторів фотовиставки.

Саме цього дня була завершена благодійна акція “Голуб миру”, оголошена бібліотекою на Міжнародний день захисту дітей. Протягом літа співробітники і читачі ОБЮ збирали іграшки, канцелярське приладдя, книги, солодощі; виготовляли із солоного тіста і розфарбовували голубів — символів миру. Зібрана від щирого серця, посилка “полетить” до Центральної міської бібліотеки ім. М. Горького ЦБС для дітей м. Маріуполя.

З захопленням всі бажаючі, а особливо дівчата, взяли участь у майстер-класі “Завжди зі мною Україна”. Під керівництвом досвідченого хендмейдера Ірини Бринкіс (завідуюча відділом реклами та соціокультурної діяльності) молодь власноруч виготовила синьо-жовті квітки і браслети, вповні продемонструвавши свої творчі здібності.

На допомогу інтелектуалам співробітниками МОБЮ були оформлені книжкові виставки “Україна — моя держава”, “Українська символіка”, “Вона — наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна”.

Як і було обіцяно, всі, хто завітав цього дня до бібліотеки у одязі з національною символікою, отримали подарунки. Бібліотекарі побажали юнакам та дівчатам здоров'я, радості, успіхів у навчанні (адже не за горами початок навчального року!) і подарували на згадку синьо-жовті квіточки. Завершилося свято веселою фотосесією.

Сердечно вітаємо всіх зі святом! Бажаємо миру, міцного здоров'я, добробуту, сили і наснаги, впевненості у майбутньому.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.