Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Микола Аркас — грек з душею українця

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

10 січня до обласної бібліотеки для юнацтва завітали студенти Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв.
Микола Аркас — грек з душею українця


Завідуюча відділом соціокультурної діяльності молоді Ірина Бринкіс запросила гостей здійснити подорож сторінками історії бібліотеки довжиною в 40 років, а також помандрувати бібліотечними лабіринтами — від бібліотечних фондів до інформаційних послуг та культурно-освітніх заходів.

Своїм досвідом у проведенні різноманітних заходів поділився бібліотекар Андрій Алієв і запросив присутніх на вечір історичного портрету “Грек з душею українця”, присвячений 165-річчю Миколи Миколайовича Аркаса. Молодь дізналася, що історик, етнограф і композитор Микола Аркас походив зі стародавнього козацького роду Богдановичів, змалечку цікавився українським фольклором та звичаями. Він заснував у Миколаєві “Просвіту”, одну з найкращих в Україні. Як меценат допомагав газеті “Рада”, Михайлу Грушевському надсилав гроші на будівництво студентського гуртожитку у Львові. Творчий доробок композитора складають солоспіви, вокальні ансамблі й обробки українських народних пісень (близько 80). Вершиною музичної творчості Миколи Аркаса стала опера “Катерина” на сюжет Т. Г. Шевченка. Відкриттям для студентів стало те, що у фамільному склепі Аркасів було перепоховано прах першого громадянина міста Миколаєва Михайла Фалеєва.

Книжкова виставка “Щирий син рідної України” змогла задовольнити найприскіпливішого дослідника, а відеопрезентація “Микола Аркас в інтер'єрі часу” привернула увагу своїм різнобарв'ям.

Наостанок студенти подякували бібліотекарям за насичену програму й запевнили, що набуті знання стануть їм у нагоді в подальшій професійній діяльності.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.