Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Великий марафон юних краєзнавців: вулиця Нікольська

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

В ОБЮ триває Великий марафон юних краєзнавців, присвячений 230-річчю заснування Миколаєва. 1 лютого учні Морського ліцею імені професора М. Александрова вирушили у віртуальну мандрівку однією з найдовших вулиць міста — Нікольською.

Провідний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності молоді Оксана Криловська розповіла ліцеїстам про відомих діячів, заможних городян, які колись мешкали на Нікольській: Костянтина Константинова, Василя Каразіна, Йосифа Дерібаса, братів Кенінсбергів та Поджіо. Роздивляючись фотографії старовинної будівлі колишнього вчительського інституту, нині один із корпусів МНУ ім. В. О. Сухомлинського, молодь дізналася, що саме цей інститут поклав початок розвитку вищої освіти на Миколаївщини. Насиченою фактами була інформація про Маріїнську гімназію та історію її назви. А розповідь про випадково відкритий спосіб переносу зображення на папір Євгена Черткова, викликала у присутніх почуття гордості за нашого земляка.

Пізнавальна інтерактивна екскурсія вулицею Нікольською захопила юнаків, особливо порівняння старих і сучасних фотографій Миколаєва, що дозволило молоді зробити власні висновки щодо збереження (чи навпаки) історичних архітектурних об'єктів і зміни архітектурного “обличчя” міста. Багато корисних видань про історію Миколаєва ліцеїсти знайшли на книжковій виставці.

На закінчення заходу ведуча наголосила, що старі будинки — це не просто історія міста, це історія людей, які їх проектували і будували, які в них жили, тож треба збирати, зберігати цю історію, піклуватися про реставрацію пам'яток, щоб їх могли побачити і наші нащадки.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.