Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Карантинна осінь: інтерактивна екскурсія вулицею Лягіна

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

17 вересня провідна бібліотекарка Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва Оксана Криловська провела в Миколаївському державному коледжі економіки та харчових технологій краєзнавчу інтерактивну ексурсію “Юність і сучасність рідного міста” однією із центральних вулиць Миколаєва — Лягіна.

Під час заходу студенти дізналися, що вулиця спочатку називалася Різдвяна — тут знаходиться Кафедральний собор Різдва Пресвятої Богородиці. Після Другої світової війни отримала назву Лягіна — в пам’ять про керівника підпільної групи “Миколаївський центр” Віктора Лягіна, що жив на цій вулиці в окупованому Миколаєві. Зараз в цьому будинку діє музей “Підпільно-партизанський рух на Миколаївщині в роки Великої Вітчизняної війни. 1941-1944 роки”. Присутні “зупинялися” біля найбільш примітних історичних будівель і порівнювали їх історичне і сучасне призначення: Палацу урочистих подій, Миколаївського художнього російського драматичного театру, Кафедрального собору та інших.

Після інтерактивної екскурсії студенти разом з бібліотекаркою помріяли, яким вони хочуть бачити наше місто, обговорили на прикладі інших країн, як має розвиватися інфраструктура і водночас зберігатися унікальність, як можна поєднати сучасні технології та історичні простори.



 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.