Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Краєзнавчий калейдоскоп Карта творчості Сергій Касімов

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Краєзнавчий калейдоскоп - Карта творчості

Я хочу розповісти про людину, залюблену у свою справу, – фотографа Сергія Миколайовича Касімова.

Робота фотографа цікава і творча. Одне з головних завдань фотографа – побачити і зафіксувати прекрасне у буденних речах. Світлина має бути не просто красивою, яскравою і цікавою – глядач повинен відчути навіть її смак, запах і звук. Це – майстерність вищого рівня. Цю майстерність підтверджують роботи Сергія Миколайовича Касімова та його вихованців – учасників фотогуртка Кінецьпільської ЗОШ.

Сергій Касімов народився 21 березня 1973 року в місті Первомайську Миколаївської області. Навчаючись в Первомайській ЗОШ №9, захоплювався фотографією. Чотири роки відвідував фотогурток при станції юних техніків. Фотографувати подобалось, був успішним учнем, і коли викладачі запропонували продовжити навчання, без вагань подав документи на заочне відділення Київського технологічного технікуму. Сергій поєднав навчання з роботою в Кінецьпільській загальноосвітній школі. Технікум закінчив з відзнакою у 1993 році, отримавши спеціальність «Фотографічна справа».


З 1991 року і дотепер працює в школі керівником фотогуртка. Навчає дітей улюбленій справі. Всі визначні події школи та громади знаходять відображення на світлинах Сергія Миколайовича. Його роботи друкувались в журналі «Дім. Сад. Город», в газетах «Голос України», «Урядовий кур’єр», а з районною газетою «Прибузький вісник» С. Касімов співпрацює вже тридцять років.

Разом зі своїми вихованцями брав участь в обласних конкурсах юних фотоаматорів «Ми – діти України», «Моя Україна». Жодного разу його учні не залишилися без нагород. У конкурсі «Наші таланти тобі, Україно» був переможцем кілька разів. Щороку в квітні гуртківці беруть участь в змаганні юних фотоаматорів в м. Миколаєві і завжди повертаються з нагородами.

У 2018 році на спільному заході районної бібліотеки та Кінецьпільської бібліотеки-філії – презентації книги Василя Монастирного «Генетичний націоналін» – фотокором був С. М. Касімов. Його світлина надрукована в газеті «Прибузький вісник».

У квітні 2019 року в рамках Тижня дитячої та юнацької книги відбувся профтайм «Зустрічати день новий – в вирі фактів і подій», героєм якого став Сергій Миколайович Касімов. На фотоподіумі «Майстерних рук прекрасне вміння» були представлені роботи С. Касімова та його учнів.

Сергій Миколайович завжди працює над тим, аби кожна світлина розповідала історію, висловлювала почуття.


Відгуки односельців про Сергія Касімова

Л. В. Бурдейна, директор Кінецьпільської ЗОШ:
«З Сергієм Миколайовичем Касімовим ми співпрацюємо майже двадцять років. Це відповідальна, щира, добра людина, фахівець своєї справи. Має повагу серед колег. Свої знання передає учням. Неодноразово фотографії майстра та його вихованців перемагали на обласних та Всеукраїнських конкурсах».

О. В. Самсевич, вчитель Кінецьпільської ЗОШ:
«Сергій Миколайович – надзвичайно обдарована людина. Його роботи нікого не залишать байдужими. У нього особливе бачення світу. Має добре, чуйне, велике серце. Він досяг значних результатів у роботі».

К. Хохлова, учениця Кінецьпільської ЗОШ:
«Цьогоріч я посіла перше місце в обласних змаганнях юних фотоаматорів «Ми – діти України». Велика заслуга в цьому керівника фотогуртка Сергія Миколайовича Касімова. Він мене навчив бачити красу довкілля. Хочу побажати йому талановитих учнів».


Література і електронні ресурси:

Колесніченко Г. Зустрічати день новий – в вирі фактів і подій / Г. Колесніченко // Прибузький вісник. — 2019. — 13 квітня. — С. 1–2.

Колесніченко Г. Я пригортаю мрію до грудей / Г. Колесніченко, фото С. Касімова // Прибузький вісник. — 2018. — 24 березня. — С. 2.

Кравцова Н. М. Майстер своєї справи / Н. Кравцова // Прибузький вісник. — 2015. — 26 березня. — С. 3.

Юрченко Л. Фотолюбителі із Кінецьполя – перші в області / Л. Юрченко // Прибузький вісник. — 2014. — 24 травня. — С. 1.

До ювілею міста редакцією газети «Вісник Первомайська» був оголошений фотоконкурс «Ріні краєвиди» [Електронний ресурс] // Первомайськ, Миколаївська область. — Електрон. дані. — Режим доступу: http://www.pervomaisk.mk.ua/n/do_yuvileyu_mista_redaktsi%D1%94yu_gazeti_%E2%80%9Evisnik_pervomayska%E2%80%9D_buv_ogolosheniy_fotokonkurs_%E2%80%9Eridni_kra%D1%94vidi%E2%80%9D. — Назва з екрана. — Дата публікації: 07.05.2006. — Дата перегляду: 03.06.2020.

Обласний конкурс-змагання юних фотоаматорів «Ми – діти України» [Електронний ресурс] // Миколаївський обласний Центр науково-технічної творчості учнівської молоді. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://center-of-tc.pp.ua/2016/04/17/1878. — Назва з екрана. — Дата публікації: 17.04.2016. — Дата перегляду: 03.06.2020.

Обласний конкурс-змагання юних фотоаматорів «Ми – діти України» [Електронний ресурс] // Миколаївський обласний Центр науково-технічної творчості учнівської молоді. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://center-of-tc.pp.ua/2019/05/03/4556. — Назва з екрана. — Дата публікації: 03.05.2019. — Дата перегляду: 03.06.2020.

Про проведення засідання обласного методичного об’єднання на базі Центру дитячої творчості Первомайського району [Електронний ресурс] // Миколаївський обласний Центр науково-технічної творчості учнівської молоді. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://center-of-tc.pp.ua/2017/05/18/3011. — Назва з екрана. — Дата публікації: 18.05.2017. — Дата перегляду: 03.06.2020.


Матеріал підготовлено Панич Анастасією Олегівною, ученицею Кінецьпільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, с. Кінецьпіль Первомайського району, в рамках обласного молодіжного конкурсу-2019 “Творимо імідж громади разом” (учасник).
 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.