Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Ланцюжок єднання: Миколаїв – Бердичів

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

10 грудня в межах міжрегіонального проєкту «Бібліотечний простір для молоді: ланцюжок єднання» відбулося онлайн-спілкування між бібліотекарями Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва і Бердичівської міської ЦБС.

Завідувачка науково-методичного відділу МОБЮ Ірина Бринкіс вітала колег-бібліотекарів з Житомирщини, висловила радість з приводу спілкування, впевненість в цікавому та плідному обміні досвідом втілення кращих практик в роботі з молоддю і нових напрямків бібліотечної діяльності в «карантинний» період.

Андрій Алієв, завідувач відділу соціокультурної діяльності молоді МОБЮ, розповів про основні напрямки роботи відділу, найцікавіші формати заходів і актуальні теми, яких вони торкаються. Серед переліченого були проєкти 2020 року: лабораторія молодіжних ініціатив «ГОшка», Школа ерудитів «Ігри інтелекту», дискусійний майданчик «Діалоги порозуміння», а також перевірені часом бенефіси молодіжних стартапів «Нова генерація лідерів».

Про свою професійну відповідь карантинним викликам і тривогам розповіла бібліотечна психологиня Марина Чередниченко. Її онлайн-поради допомагали всім зберегти здоров’я під час карантину, випускникам – позбутися хвилювання та надмірного тягаря відповідальності перед ЗНО, навчали підлітків і молодь знайомитися, екологічно спілкуватися, безпечно для фізичного і психічного здоров’я користуватися смартфонами. Пані Марина заохотила колег займатися йогою, а згодом – після публікації на сайті бібліотеки онлайн-занять – стала натхненницею для всіх охочих зміцнити здоров’я і тримати емоційний баланс.

Валентина Гавришко, бібліотекарка, поетеса, очільниця літературно-музичного об'єднання «Молодість у віршах», під час карантину спільно з молодими колегами по творчому цеху запровадила відеофлешмоб #літературник_на_карантині, проводила літературні стріми з миколаївськими поетами-початківцями, робила огляди книжок.

Про діяльність Бердичівської міської централізованої бібліотечної системи та центру «М-Формація» розповіла Анастасія Головня, заступниця директорки по роботі з молоддю. Вона детально зупинилася на нових проєктах «Вуличний скейтч-ART», «М-Формація не має меж», флешмобах #Я проти насильства, #Одягнивишиванку2020 та ін. Були створені мініпроєкти «Фотозона в бібліотеці», «Казка в гостях у М-Формації» (озвучення казок), онлайн-відеоогляд бібліотеки, майстер-класи з малювання. Почав свою роботу спортивно-хореографічний гурток «Я це зможу». Нещодавно стартував святковий онлайн-проєкт «Привітання від Святого Миколая».

Бібліотекарі обмінялися позитивними враженнями від спілкування, обопільно побажали здоров’я, натхнення, звершень у подальшій праці. Спільний обмін досвідом, маємо надію, дасть ефективний результат у роботі.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.